Dagelijkse Weerspiegeling 14 December

Dagelijkse Weerspiegeling 14 December

(Last Updated On: 14 december 2018)

DE HELPENDE HAND.
Gebruik tegenover een alcoholist nooit de hoogdravende, zedenprekende toon als van een geestelijke op de preekstoel of een moralist achter de katheder.
Spreek in sobere, eenvoudige woorden; laat hem gewoon zien wat de werktuigen zijn van uw geestelijke bagage. Toon hem hoe ze bij u gewerkt hebben.
Uit: Anonieme Alcoholisten: Hoofdstuk: Werken met anderen.
Wanneer ik in aanraking kom met een nieuwkomer, heb ik dan de neiging op hem neer te zien vanuit mijn bereikte succes in AA? Vergelijk ik hem met al mijn bekenden in de broederschap? Leg ik hem op een hoogdravende manier de werking van AA uit?
Hoe sta ik tegenover hem?
Wanneer ik een nieuwkomer ontmoet, kan ik beter bij mezelf nagaan hoe ik de boodschap op een eenvoudige, nederige manier door kan geven .
Hij die nog aan de vreselijke ziekte van het alcoholisme lijdt, moet in mij een vriend vinden die hem de kans geeft de AA-manier te leren kennen, omdat ik ook zo’n vriend had toen ik bij AA kwam.
Vandaag is het mijn beurt om, met liefde, mijn hand uit te steken naar mijn zuster- of broeder-alcoholist, en haar of hem de weg te tonen naar geluk.

129 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag


Reageren is niet mogelijk.
AA Almere